Säljtips

Från fulsälj till nöjdare kunder

De jagade kunder i gallerior och fick mängder med klagomål. Men när säljarna på Telenorbytte metod blev resultatet nöjdare kunder – och gladare säljare.

”Börshajen” Andra Farhad tipsar:

Du är en bra säljare och drar in en riktigt trevlig summa pengar varje månad. Men känner du att du ändå inte har riktig koll på din ekonomi? Det blir liksom aldrig några pengar över att spara och investera. Här är Börshajens bästa tips.

Färre affärer med ny lag?

Sedan den 1 september gäller en ny lag som säger att det måste finnas skriftliga avtal vid all telefonförsäljning. Hur ska du tackla det – utan att få färre affärer?

Hemligheten bakom merförsäljning

Bra merförsäljning gör att kunden känner sig sedd och omhuldad. Men slentrianmässiga försök att sälja på kunder fler saker kan göra att de surnar till rejält. Så hur lyckas man med balansgången? När blir mer för mycket?

Vinn fler affärer med superofferten

Du vill få iväg den där offerten så snabbt som möjligt, så det blir det gamla vanliga formuläret. Men genom att lägga någon minut extra på att twista till offerten kan du öka försäljningen med 25 procent! Här är sex steg till en superoffert.

”Väx upp och gör jobbet!”

KRÖNIKA Drömmar är härliga: Kanske känner du hur solen bländar dig genom ett par stora, kolsvarta solglasögon när du sitter på en paradisstrand och smäller...

6 vanliga säljmyter

Kelly ”Mr Mythbuster” Odell synar vanliga myter du ska akta dig noga för att falla för.

Dröm större, nå längre!

Att bli en bra säljare gör dig till en bättre människa, säger coachen Kjell Enhager. Men vägen dit kanske inte är den du tror. Att sätta mål, Att inse vikten av lärande, Och att se sina egna valda sanningar är strategier som tar dig längre än du kunnat drömma om.

Sälja med knuff

Nudging och mental accounting är på mångas läppar sedan Richard Thaler fick Nobelpriset i ekonomi förra året.

"Leta inte på fel ställe av fel anledning"

KRÖNIKA Vad krävs för att skapa en vinnande säljorganisation? Ja, det handlar i alla fall inte om att hänga med i alla nya trender. Spring på de bollar som...

Världens 5 bästa säljtips

Den amerikanska föreläsaren Mark ”The sales hunter” Hunter, som bland annat skrivit boken ”High-profit prospecting” gav sina fem bästa säljtips till några högskolestudenter.

Har du en vinnande säljstil?

Många tror att utåtriktade personer är de bästa säljarna. Men forskningen visar att ambiverta lyckas bäst. Alltså de som är socialt flexibla . Har du det som krävs? Kolla här!

Fredrik Eklund: "Säljet var min drog"

Vad är det som skapar en bra säljare? Och kan drivkraften ha en baksida? Stjärnmäklaren Fredrik Eklund berättar om sina framgångar. Om kraschen som...

Det är dags att skrota antika säljmetoder

KRÖNIKA På en av de många säljutbildningar jag gick som säljare i läkemedelsbranschen i början på 2000-talet fick jag lära mig det ”rätta” sättet att öppna...

Stjärnmäklarens 5 bästa säljtips!

Han har sålt för miljarder. Dollar. Nyckeln bakom framgången tror stjärnmäklaren Fredrik Eklund handlar om att vara unik. Här är hans tips på hur du vässar dig som säljare!