Profil

”Jag ser säljet som en sport”

Möt Marcus Korner, utsedd till årets bilsäljare 2018!

"Jag vill mer än att kränga krämer"

När du når slutet av en framgångsrik karriär är det lätt att hamna i ett vakuum. Tidigare supermodellen Emma Wiklund sökte sin grej i flera år, innan hon hittade sälj och entreprenörskap. Men främsta säljknepen lärde hon sig i modellyrket.

"Psykpatienterna var mina säljcoacher"

Linkedin-profilen Amo Cartwright gick ingen vanlig säljskola. Han arbetade på psyket istället. Där förstod han vikten av att ha hjärtat med sig i jobbet, och den leende vägen till fler affärer.

"Löpningen ger mig fokus"

I en splittrad vardag har toppsäljaren Maria Beronius hittat ett andningshål - som ger energi och fokus.

Från krängare till kundvårdare: "Jag ville bara tjäna pengar"

Nestorn Kelly Odell började som skosäljare, för att så småningom gå vidare till höga chefsposter på stora börsbolag. Första säljmyten han själv krossade var den om high pressure-sälj. Nu lär han andra att jobba smartare.

Hon revolutionerade julgranssäljet

Redan som barn lärde hon sig att nästan allt går att sälja. Men vill man förändra en traditionstyngd bransch kan man räkna med motstånd. Det fick Anna Benson uppleva när hon flyttade julgransförsäljningen från torget till nätet.

Fredrik Eklund: "Säljet var min drog"

Vad är det som skapar en bra säljare? Och kan drivkraften ha en baksida? Stjärnmäklaren Fredrik Eklund berättar om sina framgångar. Om kraschen som...

Stjärnmäklarens 5 bästa säljtips!

Han har sålt för miljarder. Dollar. Nyckeln bakom framgången tror stjärnmäklaren Fredrik Eklund handlar om att vara unik. Här är hans tips på hur du vässar dig som säljare!

Emys skor säljer som smör!

Ett par träskor fick henne att byta yrke från lärare till säljare. Det är Emy Blixt på Swedish Hasbeens glad för idag. ”Att andra vill köpa mina skor eggar mitt ego”, säger hon.

Beware of Googlekonsumenten

Den uppsökande säljaren har ersatts av den uppsökande konsumenten. Så det gäller att börja sälja på nya sätt, menar medlemmen Adrian Rosca.

Han brinner för svensk lyx

Om någon kan beskrivas som född till säljare, så är det nog Felix Formark. Från att sälja jultidningar och majblommor, och senare mobilabonnemang, blev han 27 år gammal vd för det exklusiva klockföretaget Sjöö Sandström. – I grunden skiljer sig inte försäljning så mycket åt. Det blir aldrig någon affär om du inte vågar fråga kunderna om de ska köpa något, säger han.

»Den hårda tonen gör mig orolig«

Tina Wahlroth, vd för Kontakta, har som mission att höja statusen för jobben inom telefonförsäljning och kundservice. "Den dag du stolt kan berätta för din mormor att du arbetar som telefonförsäljare har jag nått mitt mål", säger hon.

»Försäljning i helt ny tappning«

Svenska Universal Avenue håller på att skapa ett globalt nätverk av säljare. Via företagets app får deras frilansande säljare tillgång till heta »leads« – och de säljer när och var i världen de har lust. Det är åtminstone tanken enligt företagets vd Johan Lilja.

»Mäklarbranschen behöver fler vassa säljare«

Lennart Hagberg menar att fastighetsbranschen behöver fler duktiga säljare. Nu startar mäklarkedjan Husman Hagberg Sveriges första renodlade säljutbildning som ger akademiska poäng. »Ibland glöms det nästan bort att vårt jobb handlar om affärsmanskap och försäljning«, säger han.

Här hyllas misstagen

Framgångssagor delar vi gärna med oss av. Men misstagen längs vägen pratar vi sällan om. Det vill organisationen bakom eventet Fuckup Nights ändra på.