Inspiration

"Psykpatienterna var mina säljcoacher"

Linkedin-profilen Amo Cartwright gick ingen vanlig säljskola. Han arbetade på psyket istället. Där förstod han vikten av att ha hjärtat med sig i jobbet, och den leende vägen till fler affärer.

Sale made in Insjön

Allt fler företag startar egna säljakademier. Varför? Hur går det till? Och vad blir resultatet? Vi följde med när elva butikschefer från Clas Ohlson gick på kursen som ska ta dem från bra till världsklass!

"Löpningen ger mig fokus"

I en splittrad vardag har toppsäljaren Maria Beronius hittat ett andningshål - som ger energi och fokus.

Spring upp din energi

Överallt ser man människor som löptränar. Vill du att träningen ska förbättra dina säljresultat är tipset att sluta med appar och tidtagning när du tränar. Vi förklarar varför – och ger dig exklusivt träningsprogram.

Säg hej till din nya kollega, AI:n

Senaste åren har vi sett många rubriker som ”Robotarna tar över våra jobb.” Men den artificiella intelligensen, AI, är snarare är här för att hjälpa dig. AI kan ta över arbetsuppgifter – men framförallt de tråkiga, rutinmässiga, så att du kan ägna mer tid åt det du tycker är roligt. I alla fall om ni har en god relation.

6 vanliga säljmyter

Kelly ”Mr Mythbuster” Odell synar vanliga myter du ska akta dig noga för att falla för.

E-handlarna intar stan

Allt fler e-handlare öppnar showrooms för att ge kunderna en möjlighet att uppleva produkterna i verkligheten. Men eftersom det inte är fråga om vanliga butiker förändras säljarens roll. Kanske ska du lära kunderna saker för att öka merförsäljningen.

Oj, vilken mystisk kund...

Du tror att det är en helt vanlig kund, men egentligen är det en ”spion”, en mystery shopper, som är där för att granska dig. Hur hanterar du det? Och finns det knep för att få bästa betyg vid utvärderingen?

Sälj det med ett leende!

Här är träningsentreprenörerna som lyckats med konst-stycket att sälja sin kompetens. För hur blir man personen folk dras till? Och hur lär man sig värdera sin egen skicklighet – och ta betalt för den? Så här gör rutinerade paret Nylén.

Fredrik Eklund: "Säljet var min drog"

Vad är det som skapar en bra säljare? Och kan drivkraften ha en baksida? Stjärnmäklaren Fredrik Eklund berättar om sina framgångar. Om kraschen som...

Stjärnmäklarens 5 bästa säljtips!

Han har sålt för miljarder. Dollar. Nyckeln bakom framgången tror stjärnmäklaren Fredrik Eklund handlar om att vara unik. Här är hans tips på hur du vässar dig som säljare!

Sanna säljrekord

Guinness Rekordbok må främst vara känd för mer eller mindre bisarra rekord beträffande minimala hundar, förvuxna grönsaker och ofantliga samlingar badankor. Men här finns också ett stort antal rekordnoteringar på tema reklam och säljande. Vi har valt ut några av de mest läsvärda ur 2017 års upplaga.

Hellre gamla rep än en skål med linser

Att man inte bör sälja skinnet innan björnen är skjuten och att man ska undvika att köpa grisen i säcken, det har nog de flesta svenskar koll på. För utlänningar kan dessa råd dock te sig en aning märkliga. Idiom är en typ av uttryck som förlorar sin betydelse om de översätts. Vi har valt ut tio köp- och säljrelaterade idiom från hela världen och tittar närmare på deras ofta obehagliga ursprung.

Spanska drömmar

Att ta pick och pack och flytta för att få bo och arbeta där solen alltid skiner och där vågorna oavbrutet rullar in mot Europas varmaste kust kan låta som en önskedröm. Vi har träffat tre svenska fastighetsmäklare som gjort just det.

Fyra smarta verktyg för bild och film

Du har lättare att nå ut med ditt budskap om du lägger till bra bilder, grafik eller film, oavsett vilken plattform du använder.