Han hade alltid sett upp till sin storebror som jobbade med sälj. Och i hockeyn lärde han sig att jobba i ett sammanhållet lag mot ett gemensamt mål. Så efter lumpen var det mer eller mindre självklart för Mikael Hamrin från Värmdö att bli säljare.

– Jag är öppen, social och positiv, och då har man mycket ”gratis”. Jag är en säljare, säger Mikael.

Han sålde datorer och datadelar, bilar och annonser. Karriären gick rakt upp tills den dagen då käftsmällen kom. I hjärttrakten.

Mikael kom in på akuten med hjärtflimmer, 30 år gammal.

– Det här beror enbart på stress, sa läkarna. Det var ett wake-up-call, det var kroppen som sa att ”nu måste du skärpa dig”, säger Mikael.

Han lyssnade och insåg att livet som ensam säljare med ansvar för att först och främst dra in hundratusen i månaden bara till lokalhyran för egna bilfirman hade blivit till ett evigt ekorrhjul: Vakna, jobba, sova, vakna, jobba, sova, vakna, jobba, sova. Repeat.

På akuten blev han nedsövd. Läkarna startade om hans flimrande hjärta och fick det att ”hoppa i takt igen”. Nu bestämde sig Mikael för att ta bättre hand om både sitt hjärta och sitt liv.

Först bytte han till ett mindre stressigt säljarjobb hos Bilia i Täby. Sedan började han söka efter andra sätt att försörja sig. Det borde ju gå att leva mer och jobba mindre. På något sätt.

Idag är Mikael faktiskt tacksam att han fick sitt wake-up-call så pass tidigt i livet.

– Som kille har man ofta mål som samhället byggt upp. Man ska ha ett välbetalt jobb, schysst lägenhet, snabb bil, motorcykel. Jag hade allt det där. Men nu då? Vad är meningen med det här? Ska jag jobba för att kunna köpa en ännu större lägenhet, en snabbare bil …?

Nej, efter käftsmällen i hjärttrakten insåg Mikael att de materiella målen inte var vad han gick igång på. Och även om hjärtat lugnat ner sig och han fått ett mindre stressigt jobb, vaknade han sju på morgonen och kom hem igen sju på kvällen.

– Tolv timmar om dagen! Jag vill inte bara jobba, det kan inte vara meningen att all vaken tid ska läggas på jobbet. Att inse det var ytterligare en spark i baken.

Året var 2015 och Mikael hade redan börjat ana att det fanns ett annat sätt att leva. Genom att googla och söka hittade han andra likasinnade som också sökte meningen med livet. Först kom väckarklockeboken ”4-timmars arbetsvecka – konsten att leva mer och jobba mindre” av Timothy Ferriss. En bok om hur man faktiskt kan leva sitt drömliv utan att vänta tills man går i pension. Sedan hittade han online-kursen ”Secret society mastermind”.

–  Den är skapad av Timothy Marc, en jämnårig kille från Australien som hade ett toppjobb inom marknadsföring men kände ”är det här det jag ska göra resten av mitt liv?”. Ledorden för kursen är ”freedom, fun, and adventure”. 

Och där klickade det ordentligt. Mikael och ungefär 374 andra över hela världen lärde sig steg för steg hur man kan försörja sig och leva som digital nomad.

– Det enda kravet är att det är något som går att köra online.

En del av kursdeltagarna satsade på att bygga hemsidor eller jobba med sökordsoptimering. Mikael själv valde animerade förklaringsfilmer.

Korta animerade förklaringsfilmer för företag som får besökarna att verkligen stanna kvar på företagets hemsida. Filmer som väcker intresse för företagets produkt, tjänst eller idé och på så sätt ökar konverteringen och försäljningen.

 

Började i liten skala

Mikael hade affärsidén. Han hade säljkunskapen. Medan han fortfarande hade sitt trygga Bilia-jobb började han bygga upp företaget Expansionvideos med medarbetare över hela världen.

– Jag kan inte göra animeringarna själv. Men jag kan använda andra frilansares kunskaper och få en produkt som är i toppklass.

En animerare bor i Serbien, manusförfattaren i Kanada och voiceover-artisterna är utspridda över hela världen, häromsistens producerade bolaget en film på indonesiska. Kunderna finns i Sverige och Mikael är den som säljer in produkten, har kundkontakter och är ”spindeln i nätet”.

– Jag är lyhörd för vad kunden är ute efter. Som säljare har jag alltid varit mer elefant med stora öron än en krokodil …

Han gör klassiska behovsanalyser, får accept och levererar det kunden vill ha.

– Vi är flexibla, lyhörda och hittar snabba lösningar, vilket gör att om en kund vill göra ändringar så fixar vi det omgående.

Mikael började smått, gav nya kunder bra rabatt om de i gengäld gav recensioner som han kunde använda på företagets hemsida. Det började rulla på och Mikael insåg att det var dags att kasta loss helt.

– Jag såg att det började ge inkomster även om jag inte kunde leva på det än. Så jag började räkna: ”Vad behöver jag per månad om jag inte har några fasta kostnader?” och insåg att jag skulle klara mig.

– Jag gick in och sa upp mig. Chefen blev rätt paff, det är inte ofta någon slutar för att ge sig ut i världen och hitta ett nytt liv. Men han sa ”välkommen tillbaka!”.

Mikael sålde sin lägenhet i Stockholm. Det blev en ekonomisk säkerhetsbuffert. Och på mammas och pappas vind fick han förvara finporslin, glas och allt som kommer att behövas den dag han skaffar sitt hus i norra Italien. För det är där han ska hamna! Absolut. Han ska bara bli mätt på resandet först. Det insåg han den dagen då han checkade in på Ostello Bello i Milano.

– Jag trodde att jag skulle köpa en bostad i Italien direkt. Men när jag för första gången i mitt liv bodde på ett hostel vidgades mina vyer. Jag mötte så många olika människor från hela världen!

Och det var människor som kom från helt andra miljöer men som ändå tänkte som Mikael, han började bygga sin ”digitala nomad-flock”: Där var killen från Connecticut, tjejen från San Diego, och så operasångerskan från München som börjat resa efter 65, efter att länge ha vårdat sin alzheimer-sjuka mamma.

 

Han gav det resande livet ett år på försök

– Men i början av 2018 skrev jag ut mig från Sverige och är nu skriven på Bali.

Han reser med lätt bagage. En Macbook Air och en drönare i en tygväska och en 80-liters mjuk ryggsäck som handbagage.

– Ryggsäcken väger runt tio kilo. Jag har några par shorts, underkläder, några par skor och en tjock tröja – fast den använder jag sällan, skrattar Mikael.

Färre grejer, mindre stress. Numera tickar hans hjärta på utan flimmer. Vare sig han är på Bali eller i Kapstaden eller på snabbt besök i Stockholm börjar hans dagar med yoga, meditation och träning.

– Sedan är kroppen startad och jag kan jobba några timmar, utan stresspåslag.

Är det svårt att hålla rutiner?

– Ja, rutiner är det som är svårt, haha.

Men 25 år inom hockeyn har lärt honom att laget alltid är starkare än individen. Sälj lärde han sig på Portal (numera uppköpt av Atea), där hela företagstänket var speciellt.

– Där jobbade jag i fyra år. Hela företagspolicyn byggde på ett idrottstänk. Cheferna var före detta tränare eller elitidrottare och vi var duktiga på att kämpa som grupp. Nådde vi budget åkte vi på en resa till exempel till Kuba, Irland eller Åre.

Och vad gör man då som digital nomad? Jo, bildar ett lag förstås. I Mikaels lag finns killar (ja, de flesta digitala nomader är män) från Australien, Österrike, Sydafrika, Nederländerna, USA … De träffades på ett liveevent i Las Vegas, en uppföljning till onlinekursen alla gått.

– Vi är nio stycken som har konferenssamtal via nätet varje dag, 365 dagar om året, vid en fast tid, vilket kan ställa till det ibland, beroende på var man befinner sig i världen.

De frågar varandra: ”Vad ska du göra till imorgon?” Och kollar upp: ”Har du gjort det där?” På så sätt blir de varandras account-ability-partner, som peppar och pushar, ger råd och tips. Den 17 maj firade de att gruppen hållit ihop i ett halvår. De flög in från hela världen och möttes i Oslo.

Mikaels mål är inte att jobba så lite som möjligt:

– Nej, jag tycker inte alls att det är tråkigt att jobba. Jag känner fortfarande den där härliga känslan när man drar in en stor affär, men jag vill kunna ha den här livsstilen.

När kunderna skajpar med Mikael i välstruken skjorta anar de inte att han sitter på en strand på Bali.

– En del kunder frågar, de blir intresserade och vill veta mer: ”Så du lever på Bali och klarar av att leverera? Vi har haft det uppe på ledningsnivå att kunna erbjuda anställda att jobba remote.”

Han säljer in sin produkt med kalla mejl och sedan uppföljningsmejl.

– Och vi har en öppningsfrekvens på 60–80 procent, berättar han nöjt.

 

När kunden kallar 

Hemligheten? Se till att du mejlar rätt person på företaget. Var noga med vad som står i ämnesraden och noga med hur mejlet inleds.

– Alla är ju inte intresserade, men många är det. Ska du köpa en animerad förklaringsfilm från ett bolag som har kontor vid Stureplan i Stockholm får du betala minst 50 000 kr. Vi erbjuder samma film för under 10 000. Vi har ju inga overhead-kostnader.

En tygväska och en ryggsäck ger marmorgolv och fin-adress en match.

Men behöver du aldrig träffa kunderna?

– Jo, jag gillar att träffa folk, så ibland kan jag lägga in ett möte ute hos en kund oavsett geografisk placering. Men vissa kunder tycker att det går lika bra med telefon eller Skype. Fast jag vill nog aldrig riktigt släppa det personliga mötet. Att underhålla kundrelationer är viktigt.

Kan du leva på företaget nu?

– Ja, definitivt. Jag behöver inte försaka någonting. Däremot har jag blivit ekonomisk. När jag häromsistens skulle flyga från Mallorca till Amsterdam tog jag en billigare flight till Dortmund och sedan tåg, tåg, buss och tåg och sparade tvåtusen kronor. Jag hade ändå tid.

Hur bor du och hur länge stannar du på varje plats?

– På hostel eller Airbnb. Nu har det ofta varit tre veckor här och tre veckor där, men målet är att stanna längre perioder på vissa ställen.

Känner du dig rotlös och ensam ibland?

– Nej, när man har internet känner man inte att man är på andra sidan jorden. Jag har kontakt varje dag med familj och vänner och när jag är hemma i Sverige passar man verkligen på att träffas.

Är det en bra grund att vara säljare om man vill leva som digital nomad?

– Absolut, det handlar ju alltid om att sälja något vare sig det är sig själv som konsult, idéer eller produkter.

 

Drömmen om Italien 

Men även härliga saker kan ta slut, om fem år tror han sig bo i norra Italien.

– Jag har skapat mig en vision om en perfekt dag i mitt liv. Jag vaknar upp i Italien, förhoppningsvis med en sambo. Det är 25–30 grader varmt, jag går ut i trädgården och plockar frukt till frukost på sängen. Gör yoga och simmar sedan i poolen. Tar bilen för att åka upp i bergen och äta lunch. Har mobilen med så jag kan sköta företaget, men har också ett team som hjälper till att driva det. 

Och i visionen ingår också att vara kudde! En kudde för de som är på väg att hamna där han hamnade för fyra år sedan.

– Mitt mål är att kunna hjälpa andra innan de går in i väggen.

När Mikael hoppade ut ur ekorrhjulet var omgivningen tveksam och undrande. Nu säger många: ”Du hade ju rätt, jag vill också göra det!”

Mikaels 3 favorit–arbetsplatser

Kapstaden, Sydafrika: Staden är inte jättestor, och har en en härlig vibe: avkopplande och en skön surfkänsla (nu pratar vi hav, inte internet!). Dessutom fantastiskt god mat och goda viner, oerhört vackra vyer och bra klimat. Här samlas många européer som reser. 

Bali, Indonesien: Här finns många digitala nomader, folk från hela världen som delar co-working-ställen. Du bor billigt och du äter billigt, dessutom bra mat om du är vegetarian eller vegan. Fina vågor för surfning och oerhört vacker natur. 

Amsterdam, Nederländerna: En otrolig blandning av nationaliteter i en av Europas partystäder. Många företag har huvudkontor här. Det är lätt att ta sig hit med budgetflyg och du är mitt i Europa och kan enkelt åka vidare med tåg. Dessutom väldigt bra internetuppkoppling.