Mitt inne i Sturegallerian i centrala Stockholm tar man hissen upp till Prisjakts Stockholmskontor. Kanske kan det symbolisera den resa som företaget har gjort sedan verksamheten startade i en källare i Ängelholm för drygt 15 år sedan.

– Men vi har faktiskt bara ett rivningskontrakt, eftersom man inte vet hur det blir med ombyggnaden av Stureplan. Det passar oss bra eftersom hyran blir lägre, säger Sverigechefen Carl Vult von Steyern, när han möter oss i receptionen.

Idag har Prisjakt över 230 anställda i nio länder. Här i Stockholm sitter 20 personer, varav ungefär hälften är säljare. Huvudkontoret ligger fortfarande i Ängelholm.

– Det blev lite av en kulturkrock när jag anställdes. Plötsligt kom en kille i kostym från Stockholm och tyckte saker. Som tur är kommer jag från Malmö och pratar i alla fall skånska, säger Carl med ett leende.

Prisjakt är en speciell arbetsplats på flera sätt. Stockholmskontoret skiljer ut sig bland annat genom att medarbetarna jobbar med skorna på. I Ängelholm och Malmö är det barfota eller tofflor som gäller – det blir tystare och lugnare så. På hemsidan hyllar man nörden, som någon med ett passionerat förhållande till något. Flera av dessa nördiga användare är nu anställda för att utveckla tjänsten vidare.

– Framför allt letar vi efter gnistan när vi anställer någon. De som tänder till när vi berättar om Prisjakts verksamhet och verkligen vill vara en del av den. Det här handlar om något djupare än att bara ”dänga” en produkt.

Prisjakt har fått uppmärksamhet för sina annorlunda platsannonser. För något år sedan sökte hr-chefen Linus Jonkman en ”desillusionerad redovisningschef”. Jonkman har också fått uppmärksamhet för boken ”Introvert – den tysta revolutionen”. Den lyfter fram att det inte alltid är en fördel att vara en extrovert personlighet ens som säljare, ibland är det rätt att vara introvert.

Hur märks den filosofin inom företaget?

– Här finns en väldig tolerans för olikheter och en förståelse för att de flesta av oss har en blandning av extroverta och introverta drag. Det märks till exempel på vår säljavdelning, där vi inte fokuserar på säljtävlingar eller slår på en gonggong när någon har lyckats, säger Carl.

KAM-teamet sitter tillsammans mitt i de ljusa lokalerna. Här finns både kundansvariga som har hand om de största kontrakten och säljare med ansvar för de minsta e-handlarna.

– Jag är definitivt en blandning av extrovert och introvert. Det är nog ganska typiskt för många säljare eftersom vi är något av kameleonter. Ibland behöver du kunna lyssna och dra slutsatser. Andra gånger behöver man peppa upp sig och vara mer på, säger Bethina Svensson, som har ansvar för några av de största kund-avtalen.

Det här är den mest hektiska tiden på året för Bethina och hennes kollegor. Många kontrakt ska förnyas och höstens aktiviteter ska planeras. Ändå är stämningen påfallande lugn. Några pratar lågmält i telefon, medan en kille med hörlurar ser koncentrerat på dataskärmen.

– Här är en väldigt familjär stämning. Vi säljare hjälper och stöttar varandra. Det finns en stark insikt om att det övergripande säljmålet når vi tillsammans. Här finns inga vassa armbågar, säger hon.

Bethinas kollega Emil Wirell säger att det snarare är den goda stämningen än lönen, som motiverar honom på jobbet.

– Visst är det viktigt att ha en bra lön, men den är inte nummer ett. Det som gör det roligt att komma till jobbet är den sköna atmosfären, kollegorna och de varierade arbetsuppgifterna. Sedan tror jag verkligen på det vi säljer här. Jag hade själv använt tjänsten i flera år innan jag blev anställd, säger Emil Wirell.

Han har varit anställd på Prisjakt i snart två år och arbetar med att få in nya e-handlare till sajten. Det är ett utåtriktat arbete med många kund-kontakter.

– Jag skulle definitivt inte beskriva mig själv som extrovert. Snarare blir jag allt mindre extrovert med åren och idag är jag typiskt mittemellan. Det sköna här är att ingen tycker det är konstigt om man sätter sig ensam i ett rum och jobbar, säger Emil Wirell.

I det stora mötesrummet med glasväggar har försäljningschef Marcus Westerlund just avslutat ett möte. Han menar att Prisjakt har en introvert organisation – och att det också är en del av företagets framgång.

– Vi har många medarbetare som kan beskrivas som nördar eller introverta. De är jätteduktiga på sitt jobb, till exempel på att lösa problem. Men de skulle inte trivas i ett stort rum med en massa andra människor hela dagarna, säger han.

Marcus menar att Prisjakt varit framgångsrika i att hitta en balans mellan olika personlighetstyper och det råder ett nära samarbete mellan de olika avdelningarna. Arbetet med att utveckla kundplattformarna görs tillsammans av försäljning, kundservice och utvecklingsavdelningen.

– För att bli en framgångsrik säljare på Prisjakt krävs att du har goda kontaktytor internt och att du förstår hur andra avdelningar fungerar. Annars blir det lätt kulturkrockar när en säljare vill kunna lämna besked till en kund direkt, medan utvecklingsavdelningen vill gå till botten med problemet, säger Marcus.

Att hitta en blandning av kvinnor och män med både extroverta och introverta karaktärsdrag gäller även för säljteamet. Prisjakt låter nyanställningar ta tid och låter sig sällan nöja med de första förslagen från sin rekryteringsfirma.

– Det räcker inte med att vara ”glad och utåtriktad”. Idag har säljrollen förändrats från att vara generalist till att bli specialist. Om jag själv generaliserar skulle jag säga att kvinnor är de bästa säljarna. De har både förmågan att lyssna och att göra noggranna uppföljningar, säger Marcus.

Ny forskning stödjer att det inte är de allra mest extroverta personerna som blir de framgångsrikaste säljarna. I studien ”Rethinking the extraverted sales ideal: the ambivert advantage” visar professor Adam Grant vid Wharton School, University of Pennsylvania, att personer som identifierats som ambiverta i ett personlighetstest sålde för 24 procent mer i timmen än de som hamnade på den extroverta delen av skalan. Med ambivert avses en person som både har introverta och extroverta drag.

– Våra säljare här har en blandning av mer utåtriktade och mer introverta egenskaper. Det stämmer definitivt in på mig själv, jag är mittemellan. Vi växlar också mellan olika lägen. Om du har suttit i möten hela dagen är det skönt att dra sig undan till ett enskilt rum eller bara att komma hem till familjen och ta det lugnt, säger han.