Mikael Arndt tycker själv att han har den bästa utbildningen som kombinerar personlig utveckling och försäljning för unga vuxna. 

– Du kan jämföra vår utbildning med vilken du vill, med IHM som tar ett par trehundra tusen, och så jämför du det med kvaliteten på de föreläsare vi har, som Andy Lopata som enligt engelska dagstidningar är Europas främsta inom referensförsäljning, Nadia Boersch, som var en av Ubers marknadschefer och Tommy Bysell, NLP, som annars tar 30 000–40 000 kronor för en utbildning, säger Mikael Arndt.

Men borde inte elever som jobbar antingen få utbildning eller betalt?

– Vi driver en kostnadsfri utbildning där man även får träna praktisk försäljning fyra timmar per dag och sedan har man lunch en timme och resterande fem timmar är teoretiska.

Flera av eleverna kände sig övervakade och säger att de var rädda för er. Vad tycker du om det?

– Jag har elever som kommer klockan sex på morgonen, jag tror inte de skulle göra det om de inte tyckte det var bra.

Ja, varför uppmuntrade ni elever att komma tidigt för att städa, som ett sätt att vinna extrapoäng?

– Vi bygger något tillsammans, om folk väljer att komma tidigt är det klart att det imponerar.

Men varför uppmana dem att städa toaletter?

– Vi har inte uppmanat någon, det som hände var att vissa valde att hjälpa till.

Företag vi har pratat med är missnöjda över utfallet på den ringtid de köpte. Vad tycker du om det?

– Tillsammans med våra samarbetspartners får eleverna möjlighet att i utbildningen träna på skarpa case och ett fåtal samarbetspartners har för höga krav redan i utbildningsfasen och passar inte för att samarbeta med säljskolan. Vi utbildar personer som efter utbildningen är rustade för att leverera på högsta nivå. Sedan har de företag som du pratat med valt att anställa elever från oss men vill inte delta i finansieringen av rekryteringsutbildningen vilket naturligtvis är tråkigt.