Fler än åtta av tio säljchefer i svenska börsbolag spår att försäljningen kommer att öka under 2017 jämfört med 2016. Det visar den senaste säljindikatorn från PMP Marknadskonsult. 100 svenska börsbolag ingår i undersökningen.

– Jag är överraskad. Jag var säker på att de senaste sifforna skulle visa att förväntningarna gått ner. Men säljcheferna har väldigt bra koll på sina orderböcker och hur det ser ut i deras pipelines, så vi kan vara ganska säkra på att i alla fall första halvåret blir väldigt bra, säger Mikael Julher, vd för PMP Marknadskonsult.

Var femte av dem som tror på ökad försäljning tror dessutom att försäljningen kommer att öka med mer än 10 procent. Den starkaste framtidstron finns i it- och telekombolagen.

– Skälet som många angett är att de har utvecklat sina erbjudanden de senaste åren, och också tagit sig in på nya marknader, och att man nu förväntar sig kunna skörda frukterna av det arbetet, säger Mikael Julher.