1. Hubspot Sales. Jag jobbar med Hubspot som CRM. Med appen får jag dessutom meddelanden direkt i realtid när mina prospekt eller kunder reagerar på mina mejl.

2. Waze. Crowdsourcad GPS där vägbeskrivningarna bygger på vad det stora antalet användare rapporterar in om trafikläget just nu. Perfekt när man har bråttom till kundmötet. Dessutom samlar man poäng och stiger i level.

3. Slideshark. Med Slideshark kan man köra powerpointpresentationer med inbäddad video och animeringar på Ipad eller Iphone. Det gör att jag kan hålla mer informella presentationer vid kundmöten än om jag använder dator och projektor.

4. Trello. Suverän to do-lista med smart drag and drop-funktion. Inspirerad av japanska kanban-idéer.

5. vTie. Jag har inte ofta slips, men när man måste ha slips på kundbesöket och inte kommer ihåg knuten då är det här räddningen. Inte bara för killar, tjejer klär också i slips.

6. Linkedin. Jag använder Linkedin hela dagarna för att få en tydligare bild av kunden. Det många inte vet är att Linkedins app innehåller en del funktioner som inte finns  på webben.

7. Uber. Billig, smidig och enkel beställning av taxi. Behöver inte ödsla tid på betalningen och jag slipper hålla reda på en massa lösa kvitton.

 

Elias Kanerva är Inside sales manager på Prosales Institute. Han hjälper företag och ledare inom B2B att utveckla och öka sin försäljning med hjälp av kunskap och fakta.