Du behöver inte vara utbildad grafisk designer för att lyckas skapa högklassigt bildinnehåll. Mynewsdesk, som tillhandahåller en plattform för digital PR, tipsar här om fyra gratisverktyg som är lätta att använda.

 

Giphy

När det gäller rörlig bild är Gif en av de viktigaste komponenterna. Det är ett bildfilsformat som stödjer både rörliga och statiska bilder, och används ofta för att göra enkla animationer. Gif-trenden växte sig stark på Tumblr, men används nu flitigt på samtliga sociala medier. Över 100 miljoner Gifs delades på Twitter under 2015.

Giphy är en hemsida med en databas full av olika Gifs. Du kan även ladda upp en egen Gif genom att konvertera en videofil.

giphy.com

 

Canva

Är du trött på att spendera tid i Photoshop utan att riktigt veta vad du gör? Canva gör det möjligt att skapa snygga bilder till alla möjliga plattformar på ett enklare sätt. Genom att skapa mallar kan du även se till att samtliga bilder följer ditt företags grafiska profil.

Det är ett flexibelt verktyg som låter dig importera egna bilder eller använda redan befintliga ikoner. Gratisversionen fungerar alldeles utmärkt, men du kan även välja att få tillgång till premiumbilder och annat innehåll för mindre än 90 kronor i månaden.

canva.com

 

Piktochart

Ett av de snabbast växande greppen i B2B-marknadsföring är användandet av infografik. Komplex information som presenteras på ett visuellt sätt är lättare för hjärnan att bearbeta. Det finns också en klar fördel gällande räckvidd. Inlägg på sociala medier med infografik sprids oftare än annat innehåll.

Med Piktochart kan du skapa kreationer av yttersta klass. De finns en gratisversion och givetvis möjlighet att lägga på ytterligare funktioner mot en liten kostnad.

piktochart.com

 

Slideshare

Passa på att återanvända dina presentationer och lägg upp dem online. Slideshare, som numera ägs av Linkedin, är en plattform som låter dig ladda upp din Powerpoint eller Pdf för att sedan till exempel bädda in den i ditt nyhetsrum eller sprida via sociala kanaler. Ett väldigt enkelt sätt att skapa värdefullt innehåll på nolltid.

slideshare.net