Samsung har öppnat en flaggskeppsbutik på närmare 4 000 kvadratmeter i trendiga Meatpacking District i New York. Men här finns inga varor att köpa. Samsung nämner inte heller ordet »butik« när de beskriver sin nysatsning, utan pratar i stället om digital lekplats, upplevelsecenter och kulturdestination. Det är så Samsung föreställer sig att framtidens retail kommer att se ut.

I Samsung 837 som butiken heter, döpt efter adressen, finns bland annat en storbildsskärm som sträcker sig över tre våningar, ett konstgalleri med digitala installationer, en multimediastudio och ett café. Här kommer även föreläsningar, events och workshops att hållas i samarbete med forskare, artister och konstnärer.

Men visst går det att shoppa prylar också. Servicepersonal (inte »säljare«) guidar dig gärna till ett onlineköp via någon av terminalerna i lokalen.