Det finns nästan 250 000 förmånsbilar i Sverige. Tre av fyra är dieseldrivna och Volvo är det mest populära tjänstebilsmärket. Volvo V70 toppar också rapportens lista över de 50 mest populära tjänstebilsmodellerna, före Volvo V60 och VW Passat Variant. Unga kvinnor kör i högre grad än andra Skoda och äldre män är överrepresenterade bland Mercedesförarna.

82 procent av alla förmånsbilister är män och 64 procent är i åldern 35–54 år. Den största gruppen förmånsbilister har en lön på cirka 35 000 kronor i månaden. Allra flest tjänstebilsförare, 27 procent, finns inom handeln, och där är företagssäljare en yrkeskategori som är överrepresenterad.

De flesta tjänstebilsförare (drygt 60 procent) bor i de tre storstadslänen, men allra tätast mellan förmånsbilisterna är det i halländska Kungsbacka.