Hon revolutionerade julgranssäljet

Redan som barn lärde hon sig att nästan allt går att sälja. Men vill man förändra en traditionstyngd bransch kan man räkna med motstånd. Det fick Anna Benson uppleva när hon flyttade julgransförsäljningen från torget till nätet.

Tjena, stumpan *Dask i rumpan*

I samband med me too-uppropet kom det fram att sexuella trakasserier är vanligare än vi tidigare trott. Som säljare kan det handla om både kollegor och kunder. Men arbetsgivaren har ett ansvar i båda fall.

Hej tomtegubbar slå i glasen …

Julen är här – och med den kundmiddagar, glöggmingel och julfester. Som säljare är perioden en utmaning. Det blir lätt för mycket alkohol. Dessutom finns det risker med att blanda kollegor, kunder och alkohol. Här är tipsen som gör julen rolig för fler.

Nu kommer miro-influencern

Att anlita influencers för att stärka sitt varumärke har varit populärt de senaste åren. Men de är dyra. Och frågan är om de är värda sitt pris. Så i skuggan av alla kända ansikten växer nu en ny trend fram: Micro-influencers, som genererar högre engagemang per krona. Nej, störst är inte alltid bäst.

Världens 5 bästa säljtips

Den amerikanska föreläsaren Mark ”The sales hunter” Hunter, som bland annat skrivit boken ”High-profit prospecting” gav sina fem bästa säljtips till några högskolestudenter.

"Leta inte på fel ställe av fel anledning"

KRÖNIKA Vad krävs för att skapa en vinnande säljorganisation? Ja, det handlar i alla fall inte om att hänga med i alla nya trender. Spring på de bollar som...

Locka på Linkedin

4 av 10 bolag rekryterar via sociala medier, enligt Svenskt näringslivs rekryteringsenkät. Så hur lockar man till sig rekryterare på Linkedin? Här ger Mats Kullenberg, vid på rekryteringsföretaget Dreamwork, tips på hur du säljer in dig själv.

Lär dig tackla draken Kina

Kina är världens folkrikaste land med en växande medelklass, som lockas av västerländska märken. Alltså rena guldgruvan för företag! Men också en drake, känd för sin nyckfullhet. Så hur gör du för att sälja där? Vågar du ens försöka? Det går att lyckas i Kina. Det gäller bara att göra sin hemläxa först.

Har du en vinnande säljstil?

Många tror att utåtriktade personer är de bästa säljarna. Men forskningen visar att ambiverta lyckas bäst. Alltså de som är socialt flexibla . Har du det som krävs? Kolla här!