Serieentreprenören: "Dyslexin gjorde mig bra på affärer"

Han blev Pigge med svenska folket när han öppenhjärtigt berättade hur han förlorade sin familj i tsunamin i Thailand 2004. En man full av idéer, som inte drar sig för att provocera och som började sälja redan som åttaåring.

Säljaren Emanuel blev utbränd redan vid 21: ”Jag hade ständigt jobbet i tankarna”

Höjda säljmål, frestande bonusar i horisonten och ständig stress. Emanuel Nilsson gick rätt in i kaklet, men kom tillbaka som en lugnare och klokare människa – och säljare.

Sälj besöker Elon

Visst blir säljare mer motiverade av provision? Inte nödvändigtvis, menar Daniel Erlandsson, vd på vitvarukedjan Din Elon-butik. — Människor drivs av trygghet, inte av morötter, säger han.

Per gör komplexa affärer - Med nerver av stål

Glöm snabba handslag och att dunka lur. Per Nordin gör stora affärer med flera års mellanrum. Ett jobb som kräver uthållighet – och en rejäl portion driv.

Få mer gjort – ta en paus

Sommaren är en bra tid att ta paus. Nu kommer det också en bok i ämnet. Vi blev nyfikna och ställde några frågor till författaren Patrik Hadenius.

Säljare på väg - en tillbakablick

Från medeltiden och framåt var det vanligt med gårdfarihandlare, kringresande försäljare som åkte runt i Sverige. I mitten av 1800-talet fanns 5000–7000 gårdfarihandlare i Sverige. De sålde främst egna hemslöjdsalster som mattor, korgar, liar och rep. Gårdfarihandlarna kallades också knallar eller nasare, som med tiden har blivit en nedsättande betäckning för resande säljare.

Från fulsälj till nöjdare kunder

De jagade kunder i gallerior och fick mängder med klagomål. Men när säljarna på Telenorbytte metod blev resultatet nöjdare kunder – och gladare säljare.

Sugen på pyjamasprivilegiet?

Att arbeta på distans kan innebära flera privilegier – som att man ibland kan sitta i pyjamas och jobba. Det ställer också stora krav på både dig och chefen.

Skaffa distans till jobbet

Det snackas mycket om vikten av att ha distans till sitt jobb. På vissa säljjobb får du det – bokstavligen. Men om kontoret och kollegorna är långt borta, hur gör man för att känna samhörighet med sitt företag och team?