Mäklarbranschens dolda fel

Drömmen om det lyxiga mäklarlivet med stora provisioner målas ofta upp. Men realiteten är en helt annan, när försäljningen går trögt, och man saknar grundlön.

Säljarnas stämmer Arndts Sales Academy

Arndts Sales Academy lovade sina elever ”Sveriges främsta utbildning inom försäljning och personlig utveckling”, men den visade sig snarast innebära obetalt arbete. Efter vår granskning väljer fackförbundet Säljarnas att stämma Arndts Sales Academy för grovt utnyttjande av ungdomar.

Möt Sveriges första certifierade säljare!

Key account manager är ett  av de jobb som drabbats av titelinflationen. Men nu kan du skilja dig från mängden – Åsa Nordvall var först ut med att bli cert. KAM.

Skriv superofferter!

Istället för att få iväg offerten så snart som möjligt, lägg några minuter extra – och vinn fler affärer!

”Jag söp bort jobb”

Ann Jangsell var alkoholist, och en lysande säljare. Så pass att chefen blev medberoende. Här är berättelsen om kvinnan som tackar sin lyckliga stjärna för sin nykterhet.

AI:n – din nya kollega

Varningarna om robotarna som snart ta över haglar. Men AI är snarare här för att hjälpa dig. Så blir du vän med din nya kollega.

Drabbad av titelsjuka?

Ju coolare titel, desto bättre. Nej, för vi lever i en tid då titlarna blir längre och längre (gärna på engelska) och nya hittas på. Bara det att många saknar substans. Det har lett till en titelinflation, där alla tappar i värde.

Maxa tiden i bilen

En massa onödig restid kan lätt omvandlas till värdefull kreativ tid. Effektivitetsexperten Petra Brask visar hur.

Grupptryck är toppen

KRÖNIKA Min dotters första jobb efter studenten var som telefonförsäljare. Hon visade sig vara en ganska kass säljare, däremot blev hon väldigt omtyckt av...

”Väx upp och gör jobbet!”

KRÖNIKA Drömmar är härliga: Kanske känner du hur solen bländar dig genom ett par stora, kolsvarta solglasögon när du sitter på en paradisstrand och smäller...

Krångliga kunder

Kroniska gnällpellar och supersociala typer kan äta upp all din tid. Ja, det krävs en viss färdighet att hantera kunder. Framgångsexperten Annika R. Malmberg hjälper dig att tänka smart, så att du samtidigt behåller affären.