"Jag vill mer än att kränga krämer"

När du når slutet av en framgångsrik karriär är det lätt att hamna i ett vakuum. Tidigare supermodellen Emma Wiklund sökte sin grej i flera år, innan hon hittade sälj och entreprenörskap. Men främsta säljknepen lärde hon sig i modellyrket.

Millennials = generation svårsåld?

Tror du att millennials är en hopplös kund-grupp av curlade barn som aldrig köper något? Då är det dags att tänka om. Inom två år är de den kundgrupp som spenderar mest. Lär känna och sälja till dem.

De klättrade i rekordfart

Det brukar heta att man ska bida sin tid, och lära sig på vägen. Men det går att göra karriär betydligt snabbare än så. Lär av två snabbklättrare.

Klara, färdiga, omstart!

Det är nytt år och ny chans. Ja, omstarten är säljarens bästa vän, menar föreläsaren Olof Röhlander. Den får dig att bryta negativa trender, ger dig en push och ny energi. Kanske är det nu du blir årets säljraket!

GDPR – smällen som kom av sig

Rubrikerna spådde katastrof och miljard-smällar. Men den nya dataskyddslagen GDPR har hittills inte fått företag att gå i konkurs, och det mesta tyder på att oron var överdriven. Så här har det gått.

Telemarketing = plantskola för talanger

Telemarketing är en utskälld bransch. Men på en front är de föregångare: Integration. Vi besökte PEC, där man ser tydliga vinster med mångkulturella kontor. ”Vi svenskar kan lära oss av andras tävlingsinstinkt och sociala kompetens”, säger vd:n Simon Blomster.

”Jag ser säljet som en sport”

Möt Marcus Korner, utsedd till årets bilsäljare 2018!

"Affärer mognar inte, de ruttnar!"

KRÖNIKA Jag fick nyligen ett mess från en butik som skickade mig bilder på nyinkomna hängs-len: ”Hasse det här är ju bara så mycket du! Ska jag lägga undan...

Snabbklättra i karriären – 5 tips

Hårt arbete och topprestationer – eller tur och tajmning. Vad krävs egentligen för att klättra på karriärstegen? Vi har tipsen på hur du tar snabba, smarta kliv uppåt.

”Sluta slå på grodor”

KRÖNIKA Sälj är en märklig resa mellan lycka och oro, det vet jag av egen erfarenhet. Lycka när affärerna trillar in, kunderna är happy och det flyter på....

Det pågår en säljrevolution

Daniel Pink är en av världens inflytelse-rikaste managementförfattare. Hans Ted-talk om motivation har över 21 miljoner visningar. Och folk betalar massor för att få lyssna på hans före-läsningar. Vi var med när gurun besökte Globen – för att se hur upplyst man blir egentligen.