"Jag kraschade efter utbildningen"

Sedan publiceringen om Arndts Sales Academy har det kommit in mängder av mejl från tidigare studenter – med liknande upplevelser. Vi får även frågan ”var det verkligen så illa?”. Här är två mejl/insändare från ungdomar som hört av sig. Av hänsyn till dem är de anonymiserade. Läs och döm själv.

"Psykpatienterna var mina säljcoacher"

Linkedin-profilen Amo Cartwright gick ingen vanlig säljskola. Han arbetade på psyket istället. Där förstod han vikten av att ha hjärtat med sig i jobbet, och den leende vägen till fler affärer.

Sale made in Insjö

Allt fler företag startar egna säljakademier. Vi hängde på när butikschefer från Clas Ohlson gick på kursen som ska ta dem från bra till världsklass. 

"Löpningen ger mig fokus"

I en splittrad vardag har toppsäljaren Maria Beronius hittat ett andningshål - som ger energi och fokus.

Se upp alla cv-fuskare!

Sex av tio skarvar i sitt cv. Och fusket har ökat kraftigt de senaste åren. Man fyller i luckor och snyggar till meriter. Men räkna med att bli upptäckt när fler synar kandidaterna i sömmarna.

Löneförhandla som en ninja 

Säljare brukar vara duktiga på att förhandla, men när det kommer till den egna lönen fastnar argumenten lätt i halsgropen. Vi hjälper dig komma ur förhandlingen lite rikare. 

Få världens bästa start!

Grattis till nya jobbet! Nu gäller det att visa vem du är och vad du kan. Hur gör du det på bästa sätt? Här är tipsen du inte vill vara utan – och fallgroparna du elegant bör hoppa över.

I huvudet på en rekryterare

Hur mycket skulle du inte ge för att kunna läsa rekryterarens tankar när du sitter där och intervjuas för drömjobbet? Varsågod! Sälj har frågat tre proffs vad de söker.

"Snorkighet har ett högt pris"

KRÖNIKA Inte har väl du fördomar – eller? Kanske vi istället kan kalla dem förutfattade meningar – det låter lite bättre. Som säljare förväntas man kunna h...

Spring upp din energi

Överallt ser man människor som löptränar. Vill du att träningen ska förbättra dina säljresultat är tipset att sluta med appar och tidtagning när du tränar. Vi förklarar varför – och ger dig exklusivt träningsprogram.

Säljarnas stämmer Arndts Sales Academy

Arndts Sales Academy lovade sina elever ”Sveriges främsta utbildning inom försäljning och personlig utveckling”, men den visade sig snarast innebära obetalt arbete. Efter vår granskning väljer fackförbundet Säljarnas att stämma Arndts Sales Academy för grovt utnyttjande av ungdomar.