CV-tips

Var aktiv i ditt jobbsökande!

Arbetsmarknaden har förändrats. Sättet vi söker jobb på har förändrats. Världen har förändrats.

Vi vet att det inte längre räcker med att söka ett jobb som ser intressanta ut. Nu måste man bygga nätverk med intressant aktörer på marknaden. Till exempel företag som du vill jobba på, men ännu hellre företag som har kontakt med många andra företag. Dvs, rekryteringsbolag, jobbsöksajter, Linkedin och andra nätverk som du kan tänka dig är användbara.

Vänta inte! Du kan skicka in ditt CV eller registrera spontanansökan hos alla relevanta aktörer på marknaden, följ upp din ansökan, ring och sök personen tills du får tag på den. Bjud in dig själv på intervju! Har man inte tid eller möjlighet att talas vid, så kommer man att förmedla det, och återkomma vid en annan tidpunkt. Men sitt inte passiv! Se det som ett säljuppdrag, hur många kalla samtal ska du ringa för att få till ett besök, hur många besök ska du göra för att få en affär?

Vänta inte på att andra ringer dig.

  • I ljuset av detta vill vi passa på att tipsa dig om ett par korta konkreta saker att tänka på när du är i kontakt med rekryteringskonsulter.
  • Du bör synas på så många ställen som möjligt för att bli ”hittad”. Till exempel sociala medier, kandidatdatabaser hos företagen, event osv.
  • Du har kort tid på dig att göra intryck. Normalt lägger en rekryteringskonsult 20-60 sekunder på att skumma igenom din ansökan.
  • Ditt CV och personliga brev ska vara som en bra och konkret teaser. Tala om vilka resultat du åstadkommit och hur ditt ansvar har sett ut.
  • Ha en affärsmässig bild i de kanaler du finns, tex LinkedIn och såklart på ditt Cv. Att mötas av dig i badbyxor eller med ett glas vin i handen, ger inte ett bra första intryck. Tänk även på att en rekryterar ”googlar” dig, din facebook profil, din Instagram och även bloggar syns.
  • Ring gärna om du har funderingar kring tjänsten. Det är viktigt att du om du ringer upp en rekryterare/HR avdelning förbereder mer specifika frågor än ”Kan du berätta lite mer om tjänsten?” eller ”detta är som klippt och skuret för mig”. Läs på innan och ställ till exempel frågor om företagets verksamhet, tillväxt, kultur eller vilka arbetsuppgifter och ansvar som ingår. Var också bered på att kunna berätta kort för rekryteraren vilket värde du tror att du kan tillföra.
  • Tänk också på att den relation du skapar med en rekryteringskonsult är vägen till fler möjligheter än just den tjänsten du är intresserad av för tillfället. Att ha en bra kontakt med en rekryterare är som att ha en bra och gedigen kundrelation! Det lönar sig i längden.
  • När du får möjlighet, be om feedback på ditt CV, helst från en rekryteringskonsult.