Var en person folk gillar

Det kanske låter enkelt men är svårare än vad man tror. Varför? Jo för att alla gillar olika människor. Vissa gillar ingen och vissa gillar alla.

Jag själv är en person som tycker om nästan alla människor jag träffar. Jag tror gott om dem och vill dem väl. Jag litar på alla till dess att de har motbevisat mig.

Ok! Det har gett mig en hel del näsbrännor där folk man litar på lurar en eller sviker en. Men jag tror att min approach till människor ändå är mer gynnsam och att man själv mår bättre än när man går runt och misstror människor och tror att de vill en illa.

Jag är öppen och ärlig i min kommunikation och är inte rädd för att berätta om det mesta i mitt liv. Jag svarar ärligt på direkta frågor och ger människor tips och råd utan att tänka att jag ska få något tillbaka.

Hur använder man det i försäljning?

All försäljning handlar om att skapa värde för sin kund. Man säljer något som ger kunden något bättre än vad de redan har idag. Man säljer inte bara något utan man inleder en relation.

Den allra största nyckeln för att inleda en relation är att personen man ska inleda relationen med tycker om en. Gör de inte det så är det väldigt mycket svårare att sälja något till dem. Att visa kunden en öppenhet, ärlighet och en genuin vilja att det ska gå bra för dem är ett riktigt bra första steg för att starta igång en process där det i slutändan kan innebära affärer. 

Hur får man då någon att tycka om en?

Ställ frågor
Var genuint intresserad av att veta mer om dem och deras business. Lyssna på svaret och låten personen prata klart.

Håll fokus
Titta inte på telefonen, kolla inte mailen, gör inget annat än att vara här och nu med personen. Var härvarande.

Var dig själv
Positivt eller negativt. Människor märker om du inte är dig själv. Var äkta.

Använd ett positivt kroppsspråk
Sitt inte med armarna i kors, var på alerten och se absolut inte ointresserad ut.

Gör ett starkt första intryck
I vår reptilhjärna så bestämmer vi de första sekunderna i ett möte om vi gillar personen vi möter. Har de en negativ inställning de första sekunderna så är det jättesvårt för dem att ändra inställning även om de vill.

Det första intrycket styrs av ett positivt kroppsspråk, ögonkontakt, en stark hållning, en bra handslag och ett leende skadar aldrig.

Använd personens namn
De flesta människor tycker inte om att bli kallade fel namn. Jag har blivit kallad Tommy, Timmy, Jimmy ja lite allt möjligt. Jag tror att en förutsättning att skapa en relation är att komma ihåg vad människor heter samt att tilltala dem med rätt namn. 

Bjud på ett leende
När vi möter en annan människa så speglar i deras beteende. Om du ler så är det större chans att den andra personen ler. Gör de det så är det större chans att de gillar dig.

Beröring
Här gäller det att vara finkänslig. Att förstå när man ska eller inte ska röra någon annan. Att ge någon ett handslag, en ryggdunk eller en highfive kan stärka din förmåga att bli omtyckt rejält. Det gäller bara att känna av situationen så att det inte blir negativt i stället.

Var passionerad
Har du träffat på en person som verkligen brinner för sin sak, som man verkligen kan känna hur mycket de tror på sin produkt. Jag tror att passionerade människor skapar fler relationer och säljer mer just därför att det blir betydligt svårare för en kund att vara tveksam när allt den passionerade personen, säger, gör och uttrycker i sitt kroppsspråk visar övertygelse.

Sammanfattningsvis så kan man säga att en person som är omtyckt får människor att känna sig trygga och får fram det bästa i alla människor de träffar. De skapar en harmoni och är mästare på att bygga relationer och nätverk.

Så var öppen, ärlig och använd dessa tipsen. Skapa relationer och öka din försäljning.