Våga utmana dig själv för att lyckas framåt

Det händer så oerhört mycket inom försäljning just nu. Det är mycket som gör att hur vi säljer kommer att förändras. En av de största är digitaliseringen. Den påverkar allt från hur vi kan kontakta kunden, ger oss nya arbetsverktyg till att i grunden påverka många affärsmodeller. Det är lätt att bli överväldigad och osäker på hur man skall gå tillväga för att lyckas framåt. Det finns en hel del som säger sig veta, de har en modell som de säger kommer framtidssäkra din försäljning. Andra har ingen aning om vad de skall göra.

Personligen har jag en hel del spaningar och sätt på hur jag tänker fortsätta framåt. Jag tänker dock inte ge dig något lösning här och nu. Jag tror nämligen inte att det finns en lösning som fungerar för alla och som går att skriva ned i en kort artikel. Jag tänker däremot dela med mig av ett råd som jag ser fungerar för alla.

Våga utmana dig själv!

Även om det inte går att förutse exakt vad som händer i framtiden kan vi vara säker på en sak. Den kommer inte se ut som idag. Du kommer bli utmanad av nya konkurrenter, nya arbetssätt, ny teknik osv. Att möta det genom att försöka hålla kvar vid det gamla är för mig detsamma som att långsamt avveckla. Om du istället börjat utmana dig själv kommer du att ha mycket lättare att hantera förändringar.

Ladda ner Säljarens guide till bättre affärer för våra bästa säljtips

Enkla vardagliga saker som hur du får kontakt med nya kunder, varför du använder eller inte använder ett systemstöd, räcker min kompetens till eller måste jag utbilda mig. Men även de större mer omfattande sakerna, kommer vår affärsmodell att fungera om fem år, hur kan vi digitalisera vår verksamhet, hur skall sälj- och marknadsfunktionen vara organiserad och bemannad för att lyckas imorgon.

Om du ständigt utmanar dig själv och din organisation kommer ni att börja tänka och agera. Då blir det också mycket enklare att hantera förändringar, både de ni kunnat förutse och de som ingen tänkte på.

Hur skall du utmana dig själv idag?