Vad händer med din lön om du blir uppsagd?

Som säljare har du ofta flera uppdrag igång och arbetar mot många kunder i olika faser av säljprocessen samtidigt. Men vad händer egentligen med din provision om du blir uppsagd?

Olika faser med olika kunder

En uppsägning kommer ofta plötsligt och kan medföra oklarheter, inte minst kring uppsägningstid och lön. I arbetet som säljare är det inte ovanligt att befinna sig i olika situationer med kunder vid händelse av en uppsägning. Någon kund kanske befinner sig nära avslut, en annan kan just ha lagt en stor beställning och ytterligare någon har du precis inlett en lovande relation med.

Vid en plötslig uppsägning kan det därför vara svårt att synkroniserat lyckas avsluta pågående försäljning med kunderna. Även om du har rätt till en eller flera månaders uppsägningstid, beroende på ditt avtal och hur länge du har arbetat, kan sällan din arbetsgivare både hinna fakturera och få betalt från alla dina kunder innan du slutar.

Provision i efterskott

Något som kan vara skönt att känna till om du plötsligt skulle bli uppsagd är att du med rörlig lön alltid har rätt att få provisionen i efterskott. Du är berättigad provision på samtliga beställningar eller ordrar som någon av dina kunder lägger hela vägen fram till din sista anställningsdag. Om du av någon anledning skulle blir arbetsbefriad under uppsägningstiden har du rätt att få din fasta lön samt ett genomsnitt av din rörliga lön uträknat på provisionen senaste året. Ett tips är att bestämma hur genomsnittet ska beräknas i samband med diskussionerna om arbetsbefrielse.

När du väl får din slutlön brukar den normalt bara utgå från din fasta del, medan provisionen av förklarliga skäl kan komma senare beroende på när kunderna har betalat sina fakturor. Därför är det viktigt att vid en eventuell uppsägning se till att få bekräftat att du är kvar i systemet så dina rörliga lönedelar betalas ut i enlighet med vad du tjänat in.

Om du med rörlig lön skulle bli uppsagd är det alltså tre saker som är bra att veta:

  1. Att du får provision på samtliga köp dina kunder gör innan din sista anställningsdag.
  2. Att provisionen kan komma i efterskott, ofta efter din slutlön.
  3. Att du bör se till att finnas kvar i systemet så utbetalning kan ske även efter du slutat.

Läs mer om vad du med rörlig lön har för rättigheter vid uppsägning och andra viktiga saker som kan vara värt att känna till i vår guide “Har du rörlig lön? Då har vi listat 5 saker du definitivt måste ha koll på!