Ta vara på dina motivationsfaktorer

Du förtjänar att vara glad, harmonisk och motiverad så stor del av din tid som möjligt. Förutom att det är bra för ditt eget långsiktiga välmående, så sprider du positiv energi även till andra. Det förenklar ert samarbete. Du blir mer engagerad och effektiv i dina säljuppdrag.

Låt oss prata om dina motivationsfaktorer, eller triggers som jag kallar dem. Vi triggas av olika saker i olika sammanhang. Om du behöver snabb energi kan det säkert räcka att prata med en uppskattad kollega eller lyssna på din favoritmusik. Behöver du höja glädjenivån över längre tid, är du sannolikt i behov av något mer.

Tänk såhär:
Du behöver några triggers som kan plockas fram på momangen. De ger kanske inte långsiktig effekt, men de hjälper dig att höja glädje- och motivationsnivån snabbt. För mig kan det handla om att få ett leende från någon jag gillar, cykla i vårsolen eller boka ett spännande möte.

Hur går det till med jurist via ditt fackförbund? Ladda ner vår guide!

Du behöver andra triggers som räcker längre. De kan behöva planeras under lång tid för att du ska nå dem. Räkna med att själva planeringstiden blir en positiv trigger i sig! För mig kan det handla om att vandra i bergen, måla tavlor till en utställning eller förbereda en ny föreläsning. Vilka är dina bästa korta och långa triggers?

När du känner till vilka dina bästa triggers är, kommer du att kunna plocka fram dem ofta och därmed lyfta din glädjenivå några nivåer. Det påverkar även dina kunder och kollegor. Ni skapar tillsammans en positiv arbetsmiljö och kultur. Det leder garanterat till nya resultat.

Nästa vecka pratar vi om din hälsa. Vi ses!