Ta nästa steg i säljkarriären – från telemarketing och vidare!

Många säljare börjar sin karriär inom telemarketing, vilket både kan vara ett slitigt första jobb och en fantastisk skola för blivande stjärnsäljare. I det här blogginlägget går vi igenom hur du kan ta dig vidare från ditt första telemarketingjobb – till att bli KAM, försäljningschef eller varför inte entreprenör?

Alla måste börja någonstans

Att spendera ett par år inom telemarketing är ofta ett smart första steg på vägen mot en långvarig säljkarriär. Det kommer leda till att du orkar ringa många samtal, hålla ett högt tempo och hålla motivationen uppe även när personer lägger på i örat på dig. Men det gäller att inte stanna för länge på samma jobb. Säljyrket är brett och efter att ha gjort ditt inom telemarketing har du alla förutsättningar att ta dig vidare.

Kom ihåg att ständigt vara nyfiken. Sitter du på ett call center får du till exempel komma i kontakt med en mängd olika branscher. Ta tillfället i akt och fråga kunderna om deras verksamhet. Då blir det lättare för dig att veta vad du ska rikta in dig på när du ska se dig om efter nästa jobb.

Vilken bransch passar dig bäst? Är det kanske IT-system, bilar eller mobilabonnemang du ska sälja? Se det som att telemarketing lägger grunden för din framtida karriär. Det är där du har chansen att lära dig jobbet och förstå dig på olika branscher. För att så småningom hitta den väg som passar dig bäst att gå vidare på!

Full fart framåt

Men hur vet man vilken väg man ska ta? Börja med att fråga dig själv varför du vill göra karriär inom sälj. Du kanske spontant vill ha högre lön eller en cool titel – men vad är ditt huvudsakliga syfte med att klättra på karriärstegen? Här gäller det att gå på djupet.

Det är okej att motivera dig med att du vill tjäna mycket pengar – men sluta inte där. Vad ska du använda pengarna till? Du kanske till exempel inte bara vill köpa en ny bil, utan också skapa en livsstil där du har utrymme att bestämma över din egen tid. Ta reda på vad ditt huvudsakliga syfte är och använd det som drivkraft på vägen.

Som säljare har du flera olika utvecklingsmöjligheter. Du kanske vill bli Account Manager, försäljningschef, affärsutvecklare eller varför inte entreprenör? Det gäller att hitta den bransch och säljstil som passar dig. När du går vidare från telemarketing blir säljprocesserna ofta längre och kunskapskraven högre. Du behöver lära känna kunden på en ny nivå och vara beredd att lägga mer tid på varje enskild affär. Är du redo för det? Då kan det vara en god idé att börja fundera på nästa steg – vad det nu innebär för just dig!

Anställningsavtal för säljare är ofta mer komplexa och kräver grundlig granskning. Så att du kan gå in i din nya anställning med de bästa förutsättningarna – och utan att bli lurad. I guiden “Vad säger anställningsavtalet? Checklista för framgångsrika säljare” ger vi dig en checklista att ta fram när det är dags att granska anställningsavtalet!