Smygstarta efter ledigheten

Jag förstår om inte alla kan eller ens vill smygstarta efter en ledighet. Men för er som tycker detta låter som en bra idé och har den möjligheten så kommer här en liten reflektion från min erfarenhet av detta.

Om du fått en välbehövlig ledighet i jul, varvat ner och fokuserat på andra saker så tycker jag inte du ska slösa bort denna viktiga tid med att rivstarta med jobbet efter ledigheten. Det gör att du startar som med en chock för din kropp och hjärna. För visst tar det lite tid för de flesta att få igång hjärnkontoret på full styrka efter en ledighet.

Jag brukar sedan några år tillbaka jobba några färre timmar per dag när jag kommer tillbaka från en längre ledighet. Min måttstock är att jag vill känna att jag vill jobba mer när jag stänger ner och slutar jobba. För mig har det blivit ett sätt att få en positiv start på en ny arbetsperiod. Det är inte många timmar och dagar det handlar om men skillnaden är avsevärd tycker jag.

Hur är din lön i jämförelse med andra? Ladda ner vår lönestatistik!

Jag är säker på att en bra och positiv start påverkar arbetet i rätt riktning och dessutom kan man om man vill arbeta ikapp dessa timmar senare om man behöver det. Så det är mer en omfördelning än en nedtrappning. Detta är ett sätt att lyssna på sig själv för att kunna växla upp och ner vid rätt tidpunkter för att få maximalt välmående samt prestation på samma gång.

Min intention är inte att få detta att låta som något revolutionerande. För egentligen är det motsatsen, världens simplaste idé. Utan min tanke är att ge detta som ett förslag och kanske en påminnelse till dig i en tid när allt rusar så fort.

Hoppas du ger dig själv en rättvis och positiv smygstart på 2019.

God fortsättning!