Så maxar du din föräldraledighet som säljare

Grattis – du ska gå på föräldraledighet! Men innan det är dags för barnvagnspromenader, besök på Junibacken och ändlösa timmar framför Babblarna behöver du stämma av läget på jobbet. Här har vi samlat tre frågor som vi rekommenderar att du tar upp med chefen!

3 saker att reda ut före föräldraledigheten

1. Vad händer med den löpande provisionen?

Säljer du löpande avtal eller abonnemang? Då kan det vara en god idé att slänga ett extra öga på anställningsavtalet för att se vad som gäller vid frånvaro. När du har löpande provision är det inte alltid säkert att du får ta del av den under föräldraledigheten. Din arbetsgivare kan anse att du inte har rätt till provisionen om du inte är på plats för att underhålla kundkontakten.  

Vårt tips är att förhandla om en lönetrappa redan innan frånvaron – du kanske kan få 100 % av provisionen under den första månaden av föräldraledigheten och sen trappa ner stegvis? Principen är att alla har rätt till sin intjänade provision, frågan är bara i vilken utsträckning den kan betraktas som intjänad före eller efter ledigheten.

Har du koll på vad rörlig lön betyder på din arbetsplats? I det här blogginlägget guidar vi dig igenom djungeln av begrepp och villkor kring rörlig lön!

2. Har du rätt till lön som tjänats in före föräldraledigheten? 

Innan man går på längre ledighet är det vanligt att man vill säkra upp med extra affärer – för att hålet i plånboken inte ska bli alltför stort. Men innan du går all in och börjar ringa potentiella kunder gäller det att du har koll på hur ni gör med betalningen.

Vissa arbetsgivare betalar ut provision direkt när affären går i lås och andra först efter att kunden betalat. Om kunden betalar efter att du går på föräldraledighet är det med andra ord inte säkert att du har rätt till provisionen, inte hela i alla fall. Stäm av med din arbetsgivare vilka villkor som gäller. Detta ska såklart helst göras redan innan du skriver på anställningsavtalet – ha det i bakhuvudet nästa gång du byter jobb.

3. Vad får din vikarie? 

Då var det dags att hitta någon som ska ersätta dig under frånvaron! Men hur påverkar det din kundstock och den löpande provisionen? Det kan hända att din arbetsgivare vill att en del av din provision (eller hela) överlåts till din vikarie, eftersom personen i fråga ska underhålla affärerna när du är borta. Samtidigt kanske du känner att du har rätt till en större del av provisionen eftersom du trots allt var den som slöt avtalet med kunden.

Kom överens med chefen hur ni ska göra så att det blir rättvist för alla. Du kanske kan få 70 % av provisionen under de första månaderna – och så småningom överlåta allt till din vikarie? Eller liknande!

Det är också viktigt att ni bestämmer hur affärerna ska fördelas när du kommer tillbaka – ska du få tillbaka alla dina gamla kunder eller kommer du blir tvungen att skaffa nya? Det gäller att ta upp detta före föräldraledigheten, så att du inte får en chock när du kommer tillbaka och chefen ber dig börja ringa kalla samtal!

Intresserad av att läsa mer om provision och föräldraledighet? I den här berättelsen får du följa Säljarnas medlem Elin. När hon blev gravid uppstod oklarheter kring vad som skulle hända med den löpande provisionen under föräldraledigheten. Ladda ner caset och få svaret på hur hon förhandlade sig till en rättvis lösning!