Om du vill eller behöver söka nytt jobb i morgon – är du beredd?

Låt mig berätta två historier……

För några år sedan miste en person i min närhet sitt arbete som säljare på ett IT företag då företaget köptes upp och det bestämdes att neddragning skulle ske. Han hamnade i en mycket tråkig situation, som många säkert känner igen sig i. Han hade enbart arbetat med inkommande samtal och dessutom med produkter där efterfrågan var minskande. När det väl var dags att söka jobb som säljare så visade det sig att hans kompetens inte alls var eftertraktad.  Den kompetensutveckling hans företag givit honom under hans sista år var ytterst begränsad och hans egen bild av vad han ansåg sig kunna överensstämde inte med vad marknaden sökte hos en säljare. En längre tid av arbetslöshet följde innan han till slut fann ett jobb.

För ett år sedan åt jag lunch med en nära affärsbekant som funderade på att söka jobb. Han kände att han var ”klar” med sitt jobb som VD på ett industriföretag. Han frågade mig om hur han skulle gå till väga, det fanns ju så få jobb ute på den nivå han var intresserad av. Jag rekommenderade honom, som jag ofta gör, att titta på sitt nätverk och se vilken potential som fanns däri. Han tittade på mig och sade ”jag har knappt något nätverk kvar utöver nuvarande kollegor och släkt samt vänner”. ”Men du har väl kunder, leverantörer, tidigare kollegor och andra affärsbekanta som tycker du är en riktigt bra person och som skulle kunna rekommendera dig eller tipsa om möjligheter” frågade jag. ”Vet inte, har slarvat enormt med mitt nätverk. Det mesta jag har gjort har varit internt och jag har inte hunnit vårda mina relationer”. ”Men har du inte reflekterat över värdet av ditt nätverk och vikten av att underhålla det?” frågade jag. ”Nej, det borde jag kanske ha gjort sett såhär i efterhand”.

Känner du igen dig i den ena, den andra eller kanske till och med i båda historierna? Vad vill jag ha sagt med dessa två historier? Jo, vi kan alla hamna i situationer som någon av ovan, frivilligt eller väldigt ofrivilligt. Det är viktigt att vi är förberedda på det, så väl det nu går att förbereda sig.  Så hur gör du?

Omvärldbevaka! Det är något du alltid ska göra i din roll som säljare för att vara påläst om marknader, produkter, konkurrenter och inte minst om kunder. Gör detta även för egen del. Förr eller senare vill du sälja dig själv till en ny arbetsgivare eller kanske starta eget och då bör du veta ditt marknadsvärde, vem du ska approchera, var kan du bidra med värde och vad du kanske måste utveckla för att kunna ta nästa steg, oavsett om du själv väljer att ta det steget eller tvingas ta det. Prata med personer som kan sälj och rekrytering. Se till att ha ett samtal med din arbetsgivare kring vilka kompetenser du behöver för att ligga i framkant, i det jobb du har idag men även generellt som säljare. Ta hjälp av en rådgivare som kan försäljning och rekrytering och som kan stödja dig i tankar kring vilka områden du skulle kunna verka framgångsrikt. 

Reflektera kring- och vårda ditt nätverk. Vårda dina Love och Like. Läs gärna mer här. Det absolut viktigaste vi har är vårt nätverk. Det är ett värde som inte kan jämföras med annat.  Jag har arbetat strukturerat med denna metod och mindset i många år som säljare och för mig har det givit en trygghet, det har varit roligt och det har inte minst varit ekonomiskt lönsamt. En riktigt skön kombination av fördelar kan jag intyga.  Jag har även varit business coach åt affärsbekanta och hjälpt dem implementera modellen i sitt jobbsökande och de har ofta fått jobb hos någon i nätverket, fått tips om jobb via nätverket eller använt nätverket för att få värdefulla insikter om hur gå vidare i att finna sin nästa utmaning. Min personliga erfarenhet är ett dina ”Love” och ”Like” vill hjälpa dig.

Vi vet alla vikten av att vara pålästa och omvärldsbevaka samt vi vet vikten av vad nätverket kan ge dig i form av affärer och jobbmöjligheter. Så se till att börja prioritera dessa två områden. Gör det inte om ett år, inte om en månad, frigör tid och gör det nu. Det är den bästa investering du kan göra i din karriär och din framtid.