När ytan gör skillnad

Vi pratar om din image, dvs omgivningens bild av dig. Det finns både djupa och ytliga delar i din image. Låt oss frossa en stund i den ytliga.

För mig har midsommar alltid varit en speciell högtid i en speciell del av Sverige. Det pyntas och lövas på gårdstun och runt härbren. Stugorna är fejade och det står buketter med ängsblommor i varje hörn. Tårtorna är fullmatade med jordgubbar.

Case: Så jobbar du med ditt personliga varumärke - online och offline

Ibland har ytan stor betydelse för att skapa en stämning. Det gäller inte bara miljöer, utan också oss människor. Till midsommar plockar jag fram fina klänningar och på midsommardagens förmiddag tar jag för ovanlighetens skull på mig folkdräkten ett par timmar. Den sydde min mamma och mormor till mig när jag var 17 år, inför mitt skolår i USA. Där vi firar midsommar kryllar det av dräkter och färgspelet är fantastiskt. Det är vackert, stämningsfullt och magiskt att vara en del av det. Att få bidra till färgprakten och stämningen. Att sträcka på ryggen och känna sig fin.

Vid vissa tillfällen är ytan extra viktig. Den gör skillnad för både dig själv och andra. Oavsett om du firar tillsammans med andra, på egen hand eller inte alls - putsa fjädrarna för både din egen och andras skull och njut av din midsommar!

Nästa vecka ser vi på vad vi som säljare kan lära oss av politiker.