Lyssna på andra, men bestäm själv

Du som läser detta har på ett eller annat sätt hittat till Säljarnas blogg. Här skriver jag och flera andra personer som på olika sätt arbetar med säljutveckling. I min mening finns det en mängd kunskap och intressanta saker att hämta från de olika artiklarna. Det finns också ett stort antal andra sajter där andra uttalar sig om vad man bör göra i olika situationer.

I vissa artiklar ser jag att jag och de andra skribenterna då och då säger emot varandra eller driver olika linjer i våra resonemang. 

Det är jättebra att söka kunskap och inspiration. Jag läser själv mycket bloggar, tittar på videos och läser böcker inom sälj. Samma sak här, alla är inte överens och budskapen blir ibland motsägelsefulla.

Då kan det lätt bli så att man undrar vad man skall tro på och vad som är riktigt. I vissa fall finns det forskning bakom det som skrivs, då är det i min värld enkelt att prioritera det.

Jobbar du med försäljning och har du rörlig lön? Ladda ner vår guide “Har du rörlig lön? Då har vi listat 5 saker du definitivt måste ha koll på!”

I många fall baserar det sig på teorier, egna och andra erfarenheter, då är det betydligt svårare. Jag känner ibland själv att jag kan bli mer villrådig när jag fått för mycket råd och tips.

Nu brukar jag ta ett steg tillbaka och fundera på vad som är relevant i min verksamhet och vad har jag själv för erfarenheter kring de olika sakerna som tas upp.  Jag funderar även på vad jag är bekväm med att göra eller i alla fall ligger nära det jag är bekväm med att göra. Det är viktigt att våga nya saker, samtidigt är jag pragmatisk – om något känns helt obekvämt kommer jag knappast att göra det.

Baserat på dessa funderingar landar jag ofta i vad jag skall ta till mig, vilka saker jag skall prova i min verksamhet och vad jag väljer bort.

Jag tror starkt på (mitt tyckande med andra ord) att söka information, lyssna på andra, men bestämma själv.

Du är ansvarig för det du gör och resultatet av det du gör. Därför måste du ha köpt in på och aktivt valt hur du agerar.

Jag kommer att blogga mer och dela med mig av relevant fakta likväl som min kunskap, min erfarenhet och mitt tyckande. Jag är glad att du vill ta del av allt det, jag är ännu gladare att du själv väljer vad du omsätter i praktisk handling!