Låt det ta tid

Förra veckan pratade vi om värdet av kärnvärden och såg på några exempel för att starta din egen process. Dina kärnvärden sätter du inte på en kafferast. Det måste få ta tid. Om det går snabbt för dig att hitta dina kärnvärden, vågar jag tro att de inte triggar dig särskilt mycket. Då kommer du inte heller att ägna särskilt många tankar åt dem. Backa, reflektera och ta ett nytt tag, så kommer du att landa med något bättre. Det är ingen tävling på tid. Det handlar om att du ska nå din bästa potential som säljare och samtidigt leva ditt bästa liv. Ingen annan kommer att göra det åt dig.

När du hittar rätt kärnvärden kommer du att märka det. De kommer att ge dig ny positiv energi, generera nya idéer om hur du kan agera i olika situationer och hjälpa dig att känna stolthet över dig själv. Du ska känna att du kan ta ett rejält kliv framåt när du möter dina kunder, vara stadig, trygg och samtidigt inspirerande för andra.

Du behöver inte uppfinna något nytt. Rätt kärnvärden finns redan inom dig, kanske dolda och vilande bland alla dina egenskaper och positiva sidor. Det handlar om att fokusera på några få genuina värden som ger dig energi. Då blir både din självbild som säljare och intrycket av dig hos kunderna mycket tydligare.

Nästa vecka kommer vi att se lite närmare på ett av dina kärnvärden. Vi ses!