Kanske är du född till säljare?

Mål för månaden
Under den närmaste månaden vill jag att du lär dig att bemästra tiden. Du ska börja att varje morgon stämma möte med tiden. Det sker före frukost, alltså vid en tidpunkt då ännu ingen stör dig. Då, i lugn och ro, enligt en ritual och med anpassade planeringsverktyg ska du uppleva din kommande dag.

Han hade tappat gnistan
För en tid sedan träffade jag en säljare som bad mig om hjälp. Han var examinerad från Handelshögskolan och hade bedömts som ytters lovande när han började sin anställning. Nu hade det gått ett och ett halvt år och han hade tappat gnistan fullständigt.
Han sa: ”Är jag skapt till att vara lämplig som säljare?”
”Nej, sa jag, jag tror inte att du är skapt till säljare.”
Jag såg att han blev ledsen, men fortsatte:
– Jag tror nämligen inte att det finns någon människa som är skapt till säljare, eller till något annat yrke heller. Men jag vet att varje människa kan göra med sig själv det hon vill med sig själv. Jag menar att allt det som du tror att du kan göra kan du troligtvis också göra, om du är entusiastisk, ihärdig och målinriktad. Det är bara du som kan skapa din framgång, och det lyckas du med om du verkligen bestämmer dig och verkligen vill.”

Mannen berättade
”Jag arbetar hårt och satsar mycket tid på jobbet och har märkt att jag nu också slarvar med mitt privatliv. Jag vill inte ha det så”, sa han.
”Vad vill du då,” sa jag.
”Jag vill lyckas som säljare och ha ordning både på jobbet och i mitt privatliv,” svarade han.
Jag tänkte till en stund och så sa jag:
– ”Jag tycket du ska bli medlem i Morgonklubben.”
”Morgonklubben? Vad är det för något?”, – undrade han.
Jag berättade:
– ”Jag har lärt mig att alla människor som blir gamla och framgångsrika, de går upp tidigt på mornarna. Jag har själv lärt mig att gå upp minst en timma tidigare än jag gjorde förr. Självklart måste jag gå till sängs lite tidigare är förut, men det mår jag mycket bra av”.

Han blev medlem i Morgonklubben. Han gjorde också fredag eftermiddag till sin speciella planeringstid. Det dröjde inte heller länge förrän hans problem började bli överstökade och hans försäljning betydligt bättre. Jag träffade honom ett år senare och frågade då hur han nu hanterade sin tid. Han sa: ”Som en nyckel för mig att bemästra tiden har jag mina dagliga möten med tiden. Det är den stund då jag gör upp mitt dagschema. Jag börjar att varje morgon stämma möte med tiden. Det sker före frukost, alltså vid en tidpunkt då ännu ingen stör mig. Då, i lugn och ro, enligt en ritual och med anpassade planeringsverktyg, upplever jag för första gången min kommande dag. Mitt dagschema, som jag under den här förberedelsen går igenom, omfattar allt jag behöver överblicka. Det ger mig en bra start inför dagens kundkontakter. Jag fångar på det sättet dagen!” förtydligade han.

Nu min fråga till dig. Kan morgonklubben vara bra för dig? Om JA! När startar du?

”Redan de gamla grekerna …”
I den grekiska mytologin och gudaläran finns det en gud som heter Hermes. Han har i myterna blivit den gud som beskrivs som den mest effektive och framgångsrike. Han är talför och fyndig – en vältalighetens gud. Han är säljarens beskyddare. Ingen grekisk gud är så mångsidig som han. Han är snabbfotad och effektiv och som tecken på sin värdighet bär han den gyllene häroldsstaven, en stav som kröns av två sammanslingrade ormar. Hermes är gudarnas budbärare och den som för informationen mellan gudarna, på samma sätt som säljaren för information från leverantörsföretaget till det köpande företag. Han har blivit kallas för säljarens gud och är känd för sina knep och tricks. Han är som ett e-postmeddelande som kan föra snabb information från sändare till mottagare. Han kan dessutom fylla säljarens själ med framgångskänsla och fullkomlighet.
 
Hur Hermes hjälper dig att bygga din framgång kan du läsa om i boken Säljbibeln som du finner här:
http://www.redaktionen.se/produkt.php?avd=forsaljning&visa=saljbibeln

Så lyckas du!

  1. Gå upp minst en timma tidigare än du brukar. Självklart måste du gå till sängs lite tidigare är förut, men det mår du bara bra av.
  2. Köp böcker om säljteknik och följ de råd som där ges.
  3. Ha ett schema för dagen som hjälper dig i ditt görande.


Nu – Lycka till med affärerna!