Kan du prioritera?

Många, kanske till och med de flesta, har mer att göra än de hinner med. Det handlar om krav från arbetsgivaren och krav eller förväntningar vi ställer på oss själva. På arbetet ökar ständigt effektiviseringskraven och vi måste få mer gjort på mindre tid.

Detta leder alldeles för ofta till dålig kvalité på arbete samt stress och i värsta fall sjukdom för den enskilde. Lösningarna duggar tätt – färre krav, sex timmars arbetsdag, lär dig mindfullness, träna din effektivitet och så vidare.

Jag vill lyfta upp en sak som jag ser löser detta och samtidigt inte gör avkall på resultatet.

Prioritera

Definitionen för ordet prioritera på Wikipedia är ”ge förtur åt, behandla med förtur”. Helt enkelt att vissa saker är viktigare än andra.

När du prioriterar handlar det om att våga välja vad som är viktigast och vad som är mindre viktigt, eller kanske till och med helt oviktigt.

Tänker du nu reflexmässigt att allt du gör är viktigt ber jag dig att tänka om. Jag är helt övertygad om att allt inte är lika viktigt. Vad som är viktigt avgörs av vad som hjälper dig att uppnå dina mål.

Karin stämde sin chef för felaktig behandling. Läs hur Säljarnas hjälpte henne!

Vi håller oss till säljarbetet. Troligen har du som de flesta av oss en budget att uppnå. För att klara den behöver du göra ett stort antal aktiviteter - prospektera, ha kundmöten och skriva offerter.

För att kunna veta vad som är viktigast måste du få koll på vilka aktiviteter som påverkar utfallet mest och koppla det till tidsåtgången. Det finns en uppsjö av modeller för att göra det, allt från att faktisk börja mäta varje del och koppla ihop med utfallet till att bara sätta sig ned och göra en grov uppskattning.

När du väl har gjort det blir det väldigt enkelt att prioritera. Det som ger mest effekt skall göras först. Omvänt, det som ger lite eller ingen effekt skall du inte göra alls.

Genom att prioritera kommer du att få mer tid till det som är viktigt och kunna välja bort andra saker.

Vet du vad som ger effekt i ditt säljarbete och prioriterar du därefter?