Inspiration är bra, vanor är bättre

”Jag behöver ny inspiration”. Inspiration är superbra; att se en bra YouTube-video, lyssna på en intressant person, läsa en artikel. Många av de saker vi påbörjat i livet har påbörjats just för att vi blev inspirerade, vi fick inspiration och satte igång med något.

Inspiration är underbart för att sätta igång saker. Att komma igång är en bra början men det räcker sällan för att lyckas med något som tar lite tid. Inspiration går att likna vid ett tomtebloss, det ger en massa kraft och energi under en kort tid.

Framgång över tid kräver något mer, det är här vanor kommer in. Vanor är de där små sakerna du gör regelbundet vilket leder till att du lyckas över tid.

Låt oss ta träning som exempel, nyårslöftet kan ses som inspirationen. Du kommer iväg och köper träningskortet. Perfekt, du vill något och har agerat. Du får dock inte bättre kondition, snyggare kropp eller vad du nu är ute efter med träningen, av att köpa ett träningskort.

Vill du bli en riktigt bra säljare? Ladda ner vår guide!

Det som ger effekt är vanan att komma iväg till gymmet regelbundet. En ny vana tar ett tag att sätta men när den väl sitter tänker du knappt på det utan du gör det utan att tänka på det.

Vanor fungerar bäst när de är rätt enkla och regelbundna. Det är till exempel mycket lättare att få in en vana att gå i 30 minuter varje dag än att komma iväg till gymmet en gång i veckan.

Om vi omsätter det till sälj är det bättre att få in vanan att varje morgon ringa ett par nya potentiella kunder än att ha ett stort ringrace en gång i månaden.

Vill du förändra något är inspiration bra, det hjälper dig att komma igång. Vill du lyckas med något över tid är vanor bättre, de hjälper dig att leverera resultat dag efter dag.