Det är onaturligt att inte förändras

Världen förändras hela tiden, samhället förändras och din kropp är i konstant förändring. Förändring är det naturliga tillståndet. 

Tycker du att förändring är jobbigt? Blir du stressad över hur allt ändras hela tiden? Gör prat om digitalisering av säljaryrket dig nervös?

Du är troligen inte ensam, många upplever stress eller oro inför förändringar. Lösningen ligger dock inte i att hoppas på att saker inte ska förändras, det är lönlöst. Första steget är istället att acceptera att allt förändras hela tiden. Att försöka bevara status que är inte bara omöjligt utan faktisk helt onaturligt. När du accepterat detta faktum kan du istället lägga tid på att påverka förändringen.

Vilken förändring vore bra i ditt säljarbete? Vad skulle du behöva lära dig? Vilka nya vanor behöver du skapa? Vad behöver du sluta med?

Att ha total kontroll på hur din värld förändras är ingen förunnat, inte ens om du var den rikaste och mäktigaste personen på jorden skulle du kunna kontrollera allt.

Jobbar du med sälj och har du rörlig lön? Ladda ner vår guide “Har du rörlig lön? Då har vi listat 5 saker du definitivt måste ha koll på!

Men genom att ha en plan för vad du vill förändra och hur du vill att det förändras kommer du att få mer kontroll över ditt liv. När vi tittar på säljarbetet kommer det att leda till en större känsla av att du är i kontroll. Genom att du är kontroll kommer du över tid troligen att prestera bättre. Skulle du inte göra det får du bestämma dig för att förändra mer.

Vi tar ett konkret exempel. En stor andel av säljarna upplever att det tar mycket tid och är svårt att hitta bra leads, potentiella kunder att bearbeta. Stämmer det för dig är det ett utmärkt område att försöka förändra.

En förändring här vore positivt, ett nytt eller kanske bara ett förbättrat sätt att skaffa bra leads. Det skulle troligen spara tid och göra det lättare att nå din budget. Genom att identifiera vad du kan vinna på en förändring får du starkare motivation och drivkraft att genomföra den.

Nu gäller det att titta på hur du skall förändra. Här får du se vad som fungerar bra och mindre bra idag. Hur gör andra? Kan du ta hjälp av någon utomstående? När du hämtat in information måste du ta beslut om att göra förändringen. Ju mer du köper in på och förstår förändringen desto lättare blir det att genomföra den.

Mitt tips är att lägga mindre tid på att oroa dig över förändringar och mer tid på att påverka att förändringen blir bra för dig!