Bli omtyckt av dina kunder och sälj mer

Vi gör affärer med människor vi tycker om. Om du som säljare ser till att snabbt få en kontakt med dina kunder och börja bli omtyckt kommer du att bli mer framgångsrik. Nu talar vi inte om några konstiga säljknep eller att låtas utan att uppföra dig och agera så du genuint blir uppskattad av dina kunder. Här kommer några tips på hur du gör för att lättare bli omtyckt i början av er relation.

Le

Leenden är avväpnade och det är svårt att inte tycka om någon som ler mycket och ofta. Självfallet talar vi inte om fåniga och tillgjorda leenden utan ett äkta leende.

Passa in

Se till att matcha kundens klädsel eller vara något bättre klädd. Att dyka upp i en superdyr kostym i en mekanisk verkstad distanserar dig och gör det inte lättare att tycka om dig. Att istället ha jeans och en kavaj i samma miljö eller kanske till och med skippa kavajen kommer göra att du känns mer som en av de du träffar. Vi tenderar att tycka om människor som är som vi.

Fråga

Människor älskar i grunden om att prata om sig själva och det de gör. Ställ mycket frågor så blir du lättare omtyckt. Självfallet frågar du för att du är genuint intresserad och vill lära dig mer om din potentiella kund.

Förbättra

När du lärt dig mer om dina potentiella kunder så kom med förslag, helt kostnadsfritt, på hur de kan spara eller tjäna mer pengar. Självfallet baserat på ditt expertområde. Det kommer få dig att framstå som kunnig och visa att du har en genuin vilja att hjälpa till.