Snart semester – nu kan du som är medlem försäkra hela sommaren utan kostnad

Idag är de flesta jätteduktiga på att använda solkräm, dricka ordentligt med vatten och kolla hur botten ser ut innan de dyker i med huvudet före. Men vi kanske inte är riktigt lika duktiga på att vara rätt försäkrade. Därför får du är som är medlem i Säljarnas möjlighet att teckna tre försäkringar utan kostnad. Försäkringarna ger dig ett grundskydd under sommaren, och tid att i lugn och ro gå igenom vilken trygghet du behöver framöver.

Fyra frågor och svar om erbjudandet:

Varför vill Säljarnas erbjuda mig försäkringar?

Vi tycker att det är viktigt att våra medlemmar är rätt försäkrade. Inkomstförsäkringen är förstås väldigt viktig för tryggheten på arbetsmarknaden och den ingår i medlemskapet för våra medlemmar. Men det finns fler situationer som vi kan råka ut för där ett försäkringsskydd kan vara avgörande för att klara ekonomin eller komma tillbaka till arbetet igen.

Vad ingår i erbjudandet?

Tillsammans med Bliwa erbjuder vi alla våra medlemmar ett kostnadsfritt försäkringsskydd i tre månader. I erbjudandet ingår:

  • Livförsäkringen som ger dina anhöriga ett engångsbelopp om du skulle gå bort under tiden som försäkringen gäller (tills du fyller 67 år)
  • Olycksfallsförsäkringen som skyddar dig framför allt mot ekonomiska förluster som uppstår i samband med att du råkar ut för en olycka.
  • Sjukförsäkringen som ger dig en extra ersättning varje månad utöver den ersättning du får från Försäkringskassan och ett eventuellt kollektivavtal som du är ansluten till, om du skulle bli sjukskriven under en längre tid.
Varför får jag detta just över sommaren, försäkringar behöver man väl hela tiden?

Det finns två anledningar till det:

  1. För när du njuter av lata dagar på stranden, grillkvällar, kojbyggen, spontanfotboll eller minigolftävlingar med släkten, så vill vi att du ska kunna slappna av utan att behöva fundera på om du är rätt försäkrad.
  2. Med det här erbjudandet ger vi dig möjligheten att få ett bra grundskydd. Under tiden som erbjudandet gäller kan du i lugn och ro göra en ordentlig översyn av din ekonomi och fundera över vilket behov du och dina anhöriga har om olyckan skulle vara framme, om du skulle bli sjuk eller om det allra värsta skulle hända.

OK, jag vill ha detta. Vad gör jag nu?

Du kan logga in och teckna erbjudandet via www.bliwa.se/minasidor. Du kan också ringa till Bliwa på telefon 08 – 696 22 80 så hjälper dom dig att teckna försäkringarna.